W ostatnich latach prywatność jest głównym tematem rozmów, jeśli chodzi o wiadomości błyskawiczne, a Facebook zdecydowanie nie jest mistrzem prywatności użytkowników. Jednak niektóre funkcje dodane do Instagrama i Messengera nieco poprawiły sytuację. Teraz, jeśli zastanawiasz się, czy możesz usunąć wiadomości z Facebook Messenger, czy to wideo, zdjęcie lub załącznik, dla wszystkich użytkowników, odpowiedź brzmi tak. Dowiedz się, jak to zrobić poniżej.
Jak używać funkcji Unsend na Facebook Messenger do usuwania filmów
W 2018 roku Facebook wprowadził opcję usuwania wysłanych wiadomości dla wszystkich uwzględnionych stron, o ile użytkownicy robią to w 10-minutowym oknie. W dzisiejszych czasach nie ma ograniczeń czasowych i możesz usuwać wiadomości i pliki multimedialne, które udostępniłeś, kiedy tylko chcesz. Dla Ciebie i dla odbiorców.
Tak więc funkcja dogodnie o nazwie Unsend nadal działa i działa dobrze i możesz jej używać do łatwego usuwania wiadomości tekstowych, filmów, zdjęć lub załączników. Możesz także anulować wysyłanie filmów w trakcie ich przesyłania, zanim dotrą do serwerów Facebooka.
Oto jak usunąć wideo wysłane na Facebook Messenger:
- Otwórz Messengera i wybierz rozmowę.
- Dotknij i przytrzymaj wideo, a następnie wybierz Usuń na dolnym pasku.
- Stuknij opcję Cofnij wysłanie , aby całkowicie usunąć go z rozmowy dla wszystkich uwzględnionych stron.

- Możesz także stuknąć Usuń, aby usunąć wideo z czatu tylko dla Ciebie.
Po usunięciu odbiorcy zobaczą, że wiadomość nie została wysłana. Pamiętaj, że jeśli rozmowa zostanie zgłoszona, a Facebook przeprowadza ocenę, usunięty film pojawi się dla nich.
Ponadto nie otrzymasz powiadomienia, jeśli odbiorcy pobiorą lub przekażą filmy wideo, zanim je usuniesz dla wszystkich. Jeśli jesteś naprawdę skrępowany wysyłanymi wiadomościami, możesz użyć trybu znikania, który usunie przejrzane wiadomości w momencie zamknięcia czatu.
Alternatywnie możesz użyć tajnych rozmów. Ta opcja zapewnia kompleksowe szyfrowanie wiadomości i połączeń z Messengera oraz znikających wiadomości. Możesz ustawić ramy czasowe, w których wiadomości będą automatycznie usuwane. Od 5 sekund do 24 godzin.![Jak usunąć film przesłany na Facebook Messengerze Jak usunąć film przesłany na Facebook Messengerze]()
Aby włączyć tryb znikania lub tajne rozmowy, dotknij ikony „i” w prawym górnym rogu okna rozmowy/czatu. Powinieneś zobaczyć obie opcje na liście funkcji.
Mając to na uwadze, możemy zakończyć ten artykuł. Dziękujemy za przeczytanie i nie zapomnij podzielić się z nami swoimi przemyśleniami w sekcji komentarzy poniżej. Sprawdź także naszą i bardziej pouczającą zawartość dotyczącą wszystkich rzeczy związanych z Androidem i iOS.