Jeśli nie jesteś fanem aplikacji Dysk Google, zechcesz ją usunąć. Oto jak całkowicie usunąć Dysk Google z systemu Windows.
Odinstaluj Dysk Google z systemu Windows
Najpierw uruchom Dysk Google, jeśli jeszcze nie jest uruchomiony. Następnie kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę Dysku Google na pasku zadań i wybierz Preferencje.
Pojawi się okno Preferencje Dysku Google. Kliknij przycisk "Odłącz konto", a następnie kliknij Tak , aby potwierdzić, że chcesz je odłączyć.

Po kilku sekundach konto zostanie odłączone i zobaczysz następujący komunikat weryfikacyjny. Kliknij OK.
![Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows]()
Teraz możesz przejść do Panelu sterowania >> Programy i funkcje i odinstalować Dysk Google.
![Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows]()
Lub, aby sprawdzić, czy całkowicie zniknął z twojego systemu, użyj darmowej lub pro wersji Revo Uninstaller. Jest to jedno z narzędzi, których używam do całkowitego odinstalowania dowolnego oprogramowania, w tym złośliwego oprogramowania z komputerów z systemem Windows.
Możesz również pobrać bezpłatną wersję Revo Uninstaller ze strony Ninite.com . Tutaj używam wersji pro Revo Uninstaller – która ma bezpłatną 30-dniową wersję próbną.
Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę Dysku Google i wybierz Odinstaluj. Teraz poczekaj, aż Dysk Google zostanie odinstalowany, a pozostałe ustawienia rejestru zostaną usunięte.
![Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows]()
Sprawdź, czy chcesz odinstalować produkt.
![Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows]()
Sprawdź wszystkie niebieskie wpisy resztek programu Revo Uninstaller wyszukuje i usuwa je.
![Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows Jak całkowicie odinstalować Dysk Google z systemu Windows]()
Nadal jesteś folderem Google w Moich dokumentach; nadal możesz uzyskać dostęp do plików, gdy nie jesteś online, ale nie będziesz już mieć możliwości synchronizacji.