Dobrą rzeczą w udostępnianych albumach Zdjęć Google (lub poszczególnych zdjęciach i filmach) jest to, że możesz odwołać dostęp, jeśli się na to zdecydujesz. Nie tylko to, ale możesz także zmienić poziom dostępu współpracowników. Poniżej wyjaśniliśmy, jak przestać udostępniać Zdjęcia Google innym.
Wyłącz udostępnianie linków w Zdjęciach Google
Przełącznik wyłączający udostępnianie linków w Zdjęciach Google znajduje się na karcie Udostępnianie. W tym miejscu pojawiają się wszystkie udostępnione albumy i zdjęcia, w tym te udostępnione Tobie i te, które udostępniłeś innym. Teraz wyłączenie udostępniania linków uniemożliwi ponowne udostępnianie albumu (zdjęcia lub wideo) za pośrednictwem linku. Nie oznacza to, że obecni współpracownicy zostaną usunięci.
Oprócz usunięcia udostępniania linków możesz także usuwać poszczególnych współpracowników, a nawet ich blokować. Jest to ważne, ponieważ nawet jeśli wyłączysz udostępnianie linków, obecni współpracownicy nadal będą mieli dostęp do albumu. Oczywiście będziesz musiał usuwać je pojedynczo lub po prostu usunąć album/zdjęcie/wideo.
Na marginesie możesz uniemożliwić współpracownikom dodawanie swoich zdjęć lub filmów oraz pozostawianie komentarzy i polubienie zdjęć w tym samym menu.
Oto jak wyłączyć udostępnianie i przestać udostępniać swoje Zdjęcia Google innym osobom:
- Otwórz Zdjęcia Google .
- Stuknij kartę Udostępnianie .
- Wybierz album lub grupę zdjęć/wideo, których udostępnianie chcesz zatrzymać.
- Stuknij w menu z trzema kropkami i otwórz Opcje .
- Wyłącz udostępnianie linków .

- Aby usunąć osoby/współpracowników, dotknij menu z trzema kropkami obok ich nazwisk i wybierz Usuń osobę .
![Jak przestać udostępniać Zdjęcia Google innym? Jak przestać udostępniać Zdjęcia Google innym?]()
Alternatywnie możesz po prostu usunąć album po zapisaniu wszystkich niezbędnych zdjęć. Jest to prawdopodobnie najłatwiejszy sposób radzenia sobie z tym, jeśli masz wielu współpracowników (np. jeśli udostępniłeś album publicznie) i chcesz odebrać dostęp do albumu lub grupy zdjęć/wideo.
Aby ponownie włączyć Udostępnianie linków, po prostu wróć do Opcji i włącz Udostępnianie linków. Skopiuj link i ponownie udostępnij album /zdjęcie lub grupę wideo.
Mając to na uwadze, możemy zakończyć ten artykuł. Dziękujemy za przeczytanie i nie zapomnij podzielić się swoimi przemyśleniami w sekcji komentarzy poniżej. Oczekujemy na kontakt zwrotny.