Son yıllarda, konu anlık mesajlaşma olduğunda gizlilik önemli bir tartışma konusu ve Facebook kesinlikle kullanıcı gizliliği şampiyonu değil. Ancak Instagram ve Messenger'a eklenen bazı özellikler işleri biraz daha iyileştirdi. Şimdi, tüm kullanıcılar için bir video, fotoğraf veya ek olsun, Facebook Messenger mesajlarını silip silemeyeceğinizi merak ediyorsanız, cevap evet. Aşağıda nasıl yapacağınızı öğrenin.
Videoları kaldırmak için Facebook Messenger'da Göndermeyi İptal Et nasıl kullanılır?
2018'de Facebook, kullanıcılar 10 dakikalık pencerede yaptığı sürece, dahil edilen tüm taraflar için gönderilen mesajları silme seçeneği sundu. Artık zaman sınırı yok ve paylaştığınız mesajları ve medya dosyalarını dilediğiniz zaman silebilirsiniz. Sizin için ve alıcılar için.
Bu nedenle, uygun bir şekilde Gönderilmemiş olarak adlandırılan özellik hala canlı ve iyi durumda ve kısa mesajları, videoları, fotoğrafları veya ekleri kolaylıkla silmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, videolar yüklenirken Facebook sunucularına ulaşmadan önce video göndermeyi iptal edebilirsiniz.
Facebook Messenger'da gönderilen bir videoyu nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:
- Messenger'ı açın ve konuşmayı seçin.
- Videoya uzun dokunun ve alt çubukta Kaldır'ı seçin.
- Dahil edilen tüm taraflar için görüşmeden tamamen silmek için Göndermeyi İptal Et'e dokunun .

- Sohbetten yalnızca sizin için bir videoyu silmek için Kaldır'a da dokunabilirsiniz .
Silme işleminin ardından alıcılarınız mesajın gönderilmediğini görecektir. Konuşma rapor edilirse ve Facebook bir değerlendirme yapıyorsa, silinen videonun onlar için görüneceğini unutmayın.
Ayrıca, alıcılar videoları herkes için kaldırmadan önce indirir veya yönlendirirse bilgilendirilmeyeceksiniz. Gönderdiğiniz mesajlar konusunda gerçekten bilinçliyseniz, sohbeti kapattığınız anda görülen mesajları silecek olan Kaybolma modunu kullanabilirsiniz.
Veya alternatif olarak Gizli konuşmaları kullanabilirsiniz. Bu seçenek, kaybolan mesajlarla birlikte Messenger mesajlarına ve çağrılarına uçtan uca şifreleme getirir. Mesajların otomatik olarak silineceği bir zaman aralığı belirleyebilirsiniz. 5 saniyeden başlayıp 24 saate kadar.![Facebook Messenger'da gönderilen bir video nasıl silinir Facebook Messenger'da gönderilen bir video nasıl silinir]()
Kaybolma modunu veya Gizli konuşmaları etkinleştirmek için bir konuşma/sohbet penceresinde sağ üst köşedeki “i” simgesine dokunun. Özellik listesinde her iki seçeneği de görmelisiniz.
Ve bununla birlikte, bu makaleyi bitirebiliriz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca, Android ve iOS ile ilgili her şey hakkında daha fazla bilgilendirici içeriğimize göz atın.