Google Drive depolama alanınızı yenilemeye ve sıfırdan başlamaya karar verirseniz, yeni şeyler yüklemeden önce muhtemelen her şeyi silmek isteyeceksiniz. 15 GB bu gün ve yaşta çok fazla değil ve fazladan depolama alanına yatırım yapmak istemiyorsanız veya her şeyin başka bir yerde yedeklenmesini istemiyorsanız, her şeyi silmek uygun bir seçimdir. Bugün, telefonunuzu veya bilgisayarınızı kullanarak Google Drive'dan her şeyi nasıl sileceğinizi açıklamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Aşağıda bunun hakkında daha fazla bilgi edinin.
Tüm Google Drive dosya ve klasörlerini aynı anda nasıl silerim?
Tüm dosya ve klasörleri seçerek Google Drive'daki her şeyi eski moda bir şekilde silebilirsiniz. Android, iPhone veya PC'nizde. Bu nedenle, yanıt, her türlü temizleme aracının olmaması ve tüm Google Drive'ı silmenin tek yolunun her bir dosya ve klasörü seçip kaldırmak olduğudur.
Şimdi, çok sayıda dosyanız varsa ve bunların içinde büyük dosyalar varsa, bu biraz zaman alabilir. Web tabanlı bir istemcide tüm dosyaları seçmek basittir (PC'nizdeki Ctrl + A tüm dosyaları seçecektir), ancak bu bulut tabanlı depolama olduğundan, her şeyi işliyor ve tüm dosya ve klasörleri Çöp Kutusu'na taşıyor ve daha sonra bunları tamamen siliyor, biraz zaman alacak.
Bundan memnun olmayan kullanıcılar olduğunu anlıyoruz, ancak diğer yandan, basit bir tıklama veya dokunuşla yanlışlıkla tüm verilerinizi sildiğinizi hayal edin. Yine de, Android'de basit bir dokunuşla tüm dosya ve klasörleri seçememek bir travestidir.
Bu bir önlem önlemi, makul bir kusursuz konsept, ancak yine de Ayarlar'da derin bir yerde gizlenmiş her şeyi silme seçeneği görmek istiyoruz. Tüm dosyaları seçip sildiğinizde, kalıcı olarak silinmezler. Google Drive, silinen dosyaları Çöp Kutusu'nda saklar.
Paylaşılan dosyalarınızın Sahipliğini Değiştirin
Paylaşılan dosyaları silerseniz, kaldırmanız artık onları görmez, ancak dosya sahibi onları Drive'ında tutmaya devam eder. Ayrıca, başkalarının kendileriyle paylaştığınız dosyaları tutmasını istiyorsanız, onlara sahiplik vermeniz gerekir.
Bu, verilerinizin bir kısmını alternatif/ikincil bir Google Hesabına aktararak saklamak için iyi bir yöntemdir. Her hesap ücretsiz olarak 15 GB alır, bu yüzden bunu iyi kullanın.
Dosya/klasör sahipliğini başka bir Google Hesabına aktarmak için bilgisayarınızı ve web tabanlı Drive istemcisini kullanmanız gerekir. İşte yapmanız gerekenler:
- Google Drive on Web'i buradan açın .
- Google Hesabınızla oturum açın.
- Paylaşmak istediğiniz klasörleri/dosyaları seçin ve üstteki Paylaş simgesine tıklayın.
- Dosyalarınızı paylaşmak istediğiniz kullanıcının Gmail adresini (Google Hesabı adresi) girin. Bireysel Gmail adreslerini girerek birden fazla kullanıcı seçebilirsiniz. Bu konuda bilgilendirilecekler. Daveti kabul ettiklerinde, paylaştığınız klasörler ve dosyalar üzerinde kişi simgesini göreceksiniz.
- Şimdi, kullanıcı kabul ettiğinde (veya ikincil hesabınızla siz), tüm paylaşılan dosyaları tekrar seçin ve Paylaş'ı tıklayın . Hala bu dosyaların sahibi olduğunuzu göreceksiniz.
- Bu dosyaların/klasörlerin Sahibi yapmak istediğiniz hesaba tıklayın ve Sahipliği aktar 'ı seçin .

Bu kadar. Değişikliklerin yapılması biraz zaman alabilir , ancak bu dosyaları/klasörleri güvenle silebilirsiniz; yeni sahip bunları Drive'ında tutacaktır.
Google Drive'daki tüm dosyaları silin
Bu küçük incelemeden sonra, Google Drive'daki gerçek dosya silme prosedürüne geri dönelim. Her şeyi silmeden önce yapılacak önemli bir şey, Google Drive'ı etkinleştirdiğiniz diğer tüm cihazlarda oturumu kapatmak veya senkronizasyonu devre dışı bırakmaktır.
Kullanıcılar, ölümsüz zombiler gibi dosyalarının, onları kaldırdıktan sonra her zaman geri geldiğini bildirdiğinden, bu çoğunlukla Masaüstü için Google Drive için geçerlidir. Temel olarak, PC'nizin yerel deposundan yeniden eşitlenirler.
Ayrıca, depolama okumalarının bir süre güncellenmeme olasılığı da vardır. Bekleyin ve sonunda yenilenecektir.
Android/iPhone cihazınızdaki tüm Google Drive dosyalarını nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:
- Google Drive uygulamasını açın .
- Alttan Dosyalar sekmesini seçin .
- Bir dosyaya uzun dokunun ve ardından Seç modu tetiklendiğinde diğer tüm dosyaları değiştirin . Çok sayıda bireysel dosyanız varsa bu biraz zaman alabilir.
- Tüm dosyaları vurguladıktan sonra 3 nokta menüsüne dokunun ve Kaldır'ı seçin . Bu dosyalar Çöp Kutusu'nda olsalar bile depolama alanınızda yer kaplamaya devam eder.
- Şimdi hamburger (3 paralel çizgi) menüsüne dokunun ve Çöp Kutusu'nu açın . Bir kez daha (çok teşekkürler, Google!), daha önce yaptığınız gibi tüm dosyaları seçin ve 3 nokta menüsüne dokunun .
![Google Drive'dan her şey nasıl silinir? Google Drive'dan her şey nasıl silinir?]()
- Sonsuza kadar sil'e dokunun . İstendiğinde onaylayın .
Prosedür, web tabanlı istemcide biraz daha hızlıdır. Bilgisayarınızdaki tüm dosyaları mümkün olan en hızlı şekilde şu şekilde silebilirsiniz:
- Web üzerinde Google Drive'ı buradan açın ve oturum açın.
- Tüm dosyaları seçmek için Ctrl + A tuşlarına basın .
- Tüm dosyaları kaldırmak için Çöp Kutusu simgesine tıklayın.
- İstendiğinde onaylayın ve ardından sol bölmeden Çöp Kutusu'nu açın.
- Çöp kutusunu boşalt'ı tıklayın ve onaylayın .
Bununla, bu makaleyi sonlandırabiliriz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.