Google Fotoğraflar'ın paylaşılan albümlerinin (veya tek tek fotoğraf ve videoların) iyi yanı, karar verirseniz erişimi iptal edebilmenizdir. Sadece bu değil, aynı zamanda ortak çalışanların sahip olduğu erişim düzeyini de değiştirebilirsiniz. Google Fotoğraflar'ı başkalarıyla paylaşmayı nasıl durduracağınızı aşağıda açıkladık.
Google Fotoğraflar'da Bağlantı Paylaşımını Kapatın
Google Fotoğraflar'da bağlantı paylaşımını kapatma düğmesi, Paylaşım sekmesinde bulunabilir. Sizinle ve başkalarıyla paylaştıklarınız da dahil olmak üzere tüm paylaşılan albümler ve fotoğraflar burada görünür. Artık bağlantı paylaşımını devre dışı bırakmak, albümünüzün (fotoğraf veya video) bağlantı yoluyla yeniden paylaşılmasını önleyecektir. Bu, mevcut ortak çalışanların kaldırılacağı anlamına gelmez.
Bağlantı paylaşımını kaldırmanın yanı sıra, ortak çalışanları tek tek kaldırabilir ve hatta engelleyebilirsiniz. Bu önemlidir çünkü bağlantı paylaşımını devre dışı bıraksanız bile mevcut ortak çalışanlar albüme erişmeye devam eder. Elbette bunları tek tek kaldırmanız veya albümü/fotoğrafı/videoyu silmeniz gerekecek.
Ek bir not olarak, ortak çalışanların aynı menüde fotoğraf veya video eklemesini ve yorum bırakmasını ve fotoğrafları beğenmesini engelleyebilirsiniz.
Paylaşımı nasıl kapatacağınız ve Google Fotoğraflarınızı başkalarıyla paylaşmayı nasıl durduracağınız aşağıda açıklanmıştır:
- Google Fotoğraflar'ı açın .
- Paylaşım sekmesine dokunun .
- Paylaşımı durdurmak istediğiniz bir albüm veya fotoğraf/video grubu seçin .
- 3 nokta menüsüne dokunun ve Seçenekler'i açın .
- Bağlantı paylaşımını devre dışı bırakın .

- Kişileri/ortak çalışanları kaldırmak için adlarının yanındaki 3 noktalı menüye dokunun ve Kişiyi kaldır öğesini seçin .
![Google Fotoğraflar'ı başkalarıyla paylaşmayı nasıl durdurabilirim? Google Fotoğraflar'ı başkalarıyla paylaşmayı nasıl durdurabilirim?]()
Alternatif olarak, gerekli tüm fotoğrafları kaydettikten sonra albümü silebilirsiniz. Çok sayıda ortak çalışanınız varsa (örneğin, bir albümü herkese açık olarak paylaştıysanız) ve bir albüme veya fotoğraf/video grubuna erişimi iptal etmek istiyorsanız, muhtemelen bununla başa çıkmanın en kolay yolu budur.
Bağlantı paylaşımını yeniden etkinleştirmek için Seçenekler'e geri dönün ve Bağlantı paylaşımını etkinleştirin. Bağlantıyı kopyalayın ve albüm /fotoğraf veya video grubunu tekrar paylaşın.
Ve bununla birlikte, bu makaleyi bitirebiliriz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz.