Jeśli padłeś ofiarą spamu ze strony osób udostępniających Ci na Dysku Google rzeczy, których nie chcesz oglądać ani używać, mamy dobrą wiadomość. Google wdrożyło możliwość blokowania innym użytkownikom udostępniania na Dysku Google.
Przeprowadzimy Cię przez proces blokowania kogoś na Dysku Google, odblokowywania go później, jeśli chcesz, oraz tego, co musisz wiedzieć o korzystaniu z tej funkcji.
Informacje o blokowaniu użytkowników na Dysku Google
Najlepiej zacząć od tego, co powinieneś wiedzieć o blokowaniu użytkownikom możliwości udostępniania Ci treści na Dysku Google.
- Po zablokowaniu elementy należące do tego użytkownika nie będą widoczne podczas przeglądania Dysku Google.
- Elementy, które posiadasz, nie będą dostępne do udostępniania użytkownikom, których zablokujesz, nawet jeśli udostępniłeś im je wcześniej.
- Nie możesz blokować użytkowników w swojej domenie dla kont służbowych lub szkolnych.
- Zablokowanie użytkownika na Dysku Google uniemożliwi mu także interakcję z Tobą za pośrednictwem innych aplikacji i usług Google.
Jak zablokować użytkownika Dysku Google w Internecie?
Aby zablokować użytkownika w witrynie Dysku Google , wejdź tam i zaloguj się, jeśli to konieczne. Kliknij prawym przyciskiem myszy element otrzymany od użytkownika, którego chcesz zablokować, i wybierz opcję Zablokuj [e-mail] .

Potwierdź, że chcesz zablokować tę osobę, klikając Zablokuj .
![Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google? Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google?]()
Odblokuj użytkownika w sieci
Jeśli zmienisz zdanie, możesz równie łatwo odblokować użytkownika na Dysku Google. Kliknij ikonę swojego profilu w prawym górnym rogu i wybierz Zarządzaj swoim kontem Google .
Po lewej stronie ekranu ustawień kliknij Osoby i udostępnianie . Po prawej stronie przewiń do Kontakty i wybierz Zablokowane .
![Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google? Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google?]()
Kliknij X po prawej stronie użytkownika, którego chcesz odblokować.
![Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google? Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google?]()
Uwaga : Twoja lista zablokowanych użytkowników może nie zawierać kont zablokowanych w YouTube, czacie na żywo, adresów e-mail ani numerów telefonów zablokowanych za pomocą aplikacji telefonu na urządzeniu mobilnym.
Jak zablokować użytkownika Dysku Google na urządzeniu mobilnym?
Możesz też zablokować użytkownika aplikacji mobilnej Dysku Google na Androida, iPhone'a i iPada.
Stuknij trzy kropki obok elementu udostępnionego przez użytkownika, którego chcesz zablokować, i wybierz opcję Blokuj [e-mail] . Następnie potwierdź tę czynność, dotykając Zablokuj .
![Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google? Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google?]()
Odblokuj użytkownika na urządzeniu mobilnym
Podobnie jak w sieci, możesz odblokować użytkownika na Dysku Google na swoim urządzeniu mobilnym. Stuknij ikonę swojego profilu i wybierz Zarządzaj swoim kontem Google .
U góry przesuń palcem w prawo i kliknij Osoby i udostępnianie . Na dole przewiń do Kontakty i wybierz Zablokowane . Kliknij X po prawej stronie użytkownika, którego chcesz odblokować.
![Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google? Jak zablokować innym możliwość udostępniania Ci na Dysku Google?]()
Zachowaj niechciane elementy przed udostępnianiem na Dysku Google
To, że użytkownik Dysku Google udostępnia Ci element, nie oznacza, że go chcesz. Jeśli otrzymujesz elementy od osób, których nie znasz, możesz je łatwo zablokować w internecie lub na urządzeniu mobilnym.
Chcesz zrobić więcej na Dysku Google? Zapoznaj się z poradami i wskazówkami dotyczącymi Dysku Google . I pamiętaj, aby być na bieżąco z nowościami i poradnikami, śledząc Luckytemplates na Twitterze lub polub nas na Facebooku !