Google Drive'da sizinle görmek veya kullanmak istemediğiniz şeyleri paylaşan kişiler tarafından spam kurbanı olduysanız, size iyi bir haberimiz var. Google , kullanıcıların başkalarının Google Drive'da paylaşımını engelleme özelliğini uyguladı.
Google Drive'da birisini nasıl engelleyeceğinizi, dilerseniz daha sonra engellemesini nasıl kaldıracağınızı ve bu özelliği kullanma hakkında bilmeniz gerekenleri anlatacağız.
Google Drive'da Kullanıcıları Engelleme Hakkında
Başlamak için en iyi yer, kullanıcıların Google Drive'da sizinle paylaşımda bulunmasını engelleme hakkında bilmeniz gereken şeylerdir.
- Engellendikten sonra, o kullanıcının sahip olduğu öğeler, Google Drive'ınıza göz attığınızda görüntülenemez.
- Sahip olduğunuz öğeler, daha önce onlarla paylaşmış olsanız bile engellediğiniz kullanıcılarla paylaşılamaz .
- Alanınızdaki kullanıcıları iş veya okul hesapları için engelleyemezsiniz.
- Bir kullanıcının Google Drive'da engellenmesi, bu kullanıcının Google'ın diğer uygulamaları ve hizmetleri aracılığıyla sizinle etkileşim kurmasını da engeller.
Bir Google Drive Kullanıcısını Web'de Nasıl Engellersiniz?
Google Drive web sitesinde bir kullanıcıyı engellemek için oraya gidin ve gerekirse oturum açın. Engellemek istediğiniz kullanıcıdan aldığınız bir öğeye sağ tıklayın ve [e-posta] Engelle öğesini seçin .

Engelle 'yi tıklayarak kişiyi engellemek istediğinizi onaylayın .
![Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz? Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz?]()
Web'de Bir Kullanıcının Engelini Kaldırın
Fikriniz değişirse, bir kullanıcının engellemesini Google Drive'da aynı kolaylıkla kaldırabilirsiniz. Sağ üstteki profil simgenizi tıklayın ve Google Hesabınızı Yönetin 'i seçin .
Ayarlar ekranının sol tarafında, Kişiler ve paylaşım'ı tıklayın . Sağda, Kişiler'e gidin ve Engellendi'yi seçin .
![Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz? Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz?]()
Engelini kaldırmak istediğiniz kullanıcının sağındaki X işaretine tıklayın .
![Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz? Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz?]()
Not : Engellenen kullanıcı listeniz , YouTube'da engellenen hesapları, canlı sohbeti, e-posta adreslerini veya mobil cihazınızdaki telefon uygulaması kullanılarak engellenen telefon numaralarını içeremez.
Bir Google Drive Kullanıcısını Mobilde Nasıl Engellersiniz?
Bir Google Drive mobil uygulaması kullanıcısını Android, iPhone ve iPad'de de engelleyebilirsiniz.
Engellemek istediğiniz kullanıcı tarafından paylaşılan bir öğenin yanındaki üç noktaya dokunun ve [e-posta] Engelle öğesini seçin . Ardından, Engelle'ye dokunarak bu eylemi onaylayın .
![Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz? Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz?]()
Mobilde Bir Kullanıcının Engelini Kaldırın
Web'de olduğu gibi, mobil cihazınızda Google Drive'da bir kullanıcının engellemesini kaldırabilirsiniz. Profil simgenize dokunun ve Google Hesabınızı Yönetin 'i seçin .
En üstte, sağa kaydırın ve Kişiler ve paylaşım'a dokunun . Altta, Kişiler'e gidin ve Engellendi'yi seçin . Engelini kaldırmak istediğiniz kullanıcının sağındaki X'e dokunun .
![Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz? Başkalarının Google Drive'da Sizinle Paylaşmasını Nasıl Engellersiniz?]()
İstenmeyen Öğelerin Google Drive'da Paylaşılmasını Önleyin
Bir Google Drive kullanıcısının sizinle bir öğeyi paylaşması, onu istediğiniz anlamına gelmez. Tanımadığınız kişilerden öğeler alırsanız, bunları web'de veya mobil cihazınızda kolayca engelleyebilirsiniz.
Google Drive'da daha fazlasını mı yapmak istiyorsunuz? Bu Google Drive ipuçlarına ve püf noktalarına göz atın . Twitter'da Luckytemplates'i takip ederek veya Facebook'ta bizi beğenerek haberleri ve nasıl yapılırları takip ettiğinizden emin olun !