Sahip olduğunuz paylaşılan Google Dokümanlarına erişimi sınırlamaktan daha önce bahsetmiştik , peki ya tam tersi? Ya sizinle paylaşılan bir sürü Google Dokümanınız varsa ve artık katılmak istemiyorsanız? Kendinizi bir Google Dokümanı paylaşılan dosyasından oldukça kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. Aşağıda nasıl yapılacağını anlattık.
Kendimi Google Dokümanlar'da ortak çalışan olarak nasıl kaldırırım?
Hem telefonunuzda hem de PC'nizde paylaşılan bir makale üzerinde işbirliğinden hızla geri çekilebilirsiniz. Bu, Google Dokümanlar veya Google Drive altında yapılabilir. Editör olarak tam erişiminiz varsa veya Yorumcu veya Görüntüleyici olarak sınırlı erişiminiz varsa, küçük nüanslar vardır. Her iki durumda da sizinle paylaşılan belgeyi geride bırakmak zor değildir ve bunu yapmanın birkaç yolu vardır.
Kendinizi PC'nizdeki bir Google Dokümanı Paylaşılan Dosyasından nasıl kaldıracağınız aşağıda açıklanmıştır:
- Google Dokümanlar'ı buradan açın . İstenirse oturum açın.
- Google Dokümanlar'da, Sahiplik açılır menüsünü tıklayın ve Bana ait değil 'i seçin .
- Düzenleyiciyseniz belgeyi açın . Sağ üst köşedeki Paylaş'a tıklayın ve kendinizi listede bulun.
- Adınızın yanındaki açılır menüyü ve ardından Erişimi kaldır 'ı tıklayın . Bundan sonra Kaydet'i tıklamayı unutmayın , aksi takdirde değişiklikler atılır.
- Alternatif olarak, belgeye sağ tıklayıp Kaldır'ı seçebilirsiniz .

Veya buradan Google Drive'a gidebilirsiniz . Oradayken, sol bölmeden Benimle paylaşılan'ı seçin. Belgeyi bulun, üzerine sağ tıklayın ve Kaldır'a tıklayın.
Tüm bu adımlar Android veya iPhone'unuzda tamamen tekrarlanabilir. Belgeyi kaldırdıktan sonra, bunun için endişelenmenize gerek kalmayacak. Ve tekrar katılmanız istenirse, daveti reddedebilirsiniz.
Bu onu tamamlamalı. Herhangi bir sorunuz varsa, bunları aşağıdaki yorumlar bölümüne gönderdiğinizden emin olun. Okuduğunuz için teşekkür ederiz ve sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz.